Forest Sounds is een open festival dat de omgeving respecteert en de zomer op een feestelijke en gezellige manier afsluit in het prachtige Abdij van Vorst  .
Het festival is een initiatief van het Palais des Sciences (Antitapas Night), BRASS (Centre Culturel de Forest) en de Gemeente Vorst.

LOCATIE

Abdij Van Vorst 
stib Tram – Sint Denis – 82-97
Stib Bus – Sint Denis : 50-54-74 – N12
⚠️ Wegens werkzaamheden aan de Neerstalle rijweg is het tramverkeer ernstig verstoord. Er worden vervangende bussen ingezet
Villo! – 234 – ST DENIS / ST DENIJS – 236-MAISON COMMUNALE DE FOREST/VORST GEMEENTEHUIS

De festivalhoofdingang bevindt zich aan het Sint Denis Plein. Het abdij is gemakkelijk bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Aan de hoofdingang is een fietsparking voorzien.

⛔️🐶 Helaas zijn onze vrienden de honden niet welkom op het festivalterrein!

ABDIJ VAN VORST

Sinds haar oprichting in 1106 was de Abdij beurtelings een plaats van godsdienstbeoefening, een plaats van groenteteelt en vervolgens van industriële productie (na de molen kwam er een eerste fabriek in de XIXe eeuw, daarna een tweede…), een woonplaats (voor de slotzusters, de pelgrims, de Vorstenaren), een plaats van cultuur en artistieke creatie … Deze patina van de geschiedenis geeft vandaag aan dit kleine dorp een erg bijzondere en o zo kostbare sfeer.

Hoewel de ontwikkeling van de spoorweginfrastructuur en van de industriële activiteiten aan de noord- en westkant de site gedeeltelijk hebben afgesloten van de stad, wordt deze echte groene long nog steeds zeer gewaardeerd door de Vorstenaren die de plaatselijke dynamiek zeer goed kennen. De aanwezigheid van het administratief centrum, van een handelskern en van een echt gemeentelijk plein met een veelvoud aan culturele animatieactiviteiten, rommelmarkten en markten zijn immers slechts enkele van de talrijke troeven van de wijk.

Sinds enkele jaren wordt bijzondere aandacht besteed aan het hart van Vorst: het Gemeentehuis wordt sinds 2010 in een nieuw jasje gestoken en in 2014 krijgt de Gemeente Vorst het Duurzame Wijkcontract Abdij toegewezen, wat ons in staat stelt renovatieprojecten van openbare ruimten, van openbare uitrustingen en socio-economische projecten uit te werken.

In het hart van deze dynamiek zal dit opmerkelijke stukje erfgoed, waarop de inwoners en de Gemeente zo trots zijn, tegen 2023 gerenoveerd, heringericht en omgevormd worden tot Culturele Pool.

Playlist #ForestSounds2022